Terug

Volg Hart van Nederland

Harde kern FC Utrecht heel boos om blamage tegen Spakenburg: 'Tijd voor een signaal'

Voetbal

3 mrt 2023, 15:23

Waar men in Spakenburg al sinds dinsdag de polonaise loopt vanwege de enorme bekerstunt tegen FC Utrecht, is men in de Domstad in een heel andere stemming. Supporters van de Eredivisieclub zijn zo boos om de 1-4 nederlaag tegen de amateurs, dat ze vrijdag een deel van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard boycotten.

"Tijd voor een signaal", schrijft de harde kern van FC Utrecht op Twitter. "Om een statement af te geven, hebben alle supportersgeledingen op de Bunnikside op woensdag de koppen bij elkaar gestoken en besloten om vrijdagavond de eerste minuten van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard de Bunnikside leeg te houden."

Weinig steun

FC Utrecht verloor dinsdagavond in de KNVB Beker met een ongelofelijke 1-4 van de amateurs van SV Spakenburg.

En dat werd flink gevierd door de fans in het vissersdorp:

Spakenburg ontwaakt na historische overwinning: 'Nog helemaal schor'
2:03
Spakenburg ontwaakt na historische overwinning: 'Nog helemaal schor'

Tijdens en na de wedstrijd lieten fans van de Eredivisieclub hun onvrede al blijken. Daar wordt nu dus een schepje bovenop gedaan.

De club zelf riep de fans via trainer Michael Silberbauer juist op om vrijdagavond vol achter de ploeg te gaan staan.

De boycot kan op Twitter overigens op weinig steun rekenen. Supporters roepen de harde kern op om achter de club te gaan staan. Maar zij reageren weer door te zeggen dat het aan de fans is of ze mee willen doen met de actie.

Loting

Zaterdagavond gaat Spakenburg in de koker voor de bekerloting. De amateurs uit het vissersdorp kunnen Ajax, PSV of Feyenoord loten in de halve finale van het toernooi.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden in Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.