Volg Hart van Nederland

Feyenoord verplettert onmachtig Ajax in Klassieker met 6-0

Voetbal

7 apr 2024, 16:25

De pech voor Ajax houdt maar niet op: bij de Klassieker tegen Feyenoord heeft de club zondagmiddag met 6-0 verloren.

Hoewel het eerste half uur nog gelijkspel bleef, maakte Feyenoord in de 34e minuut de eerste treffer. Een minuut later volgde het tweede doelpunt voor de Rotterdamse voetballers. In de extra tijd van de eerste helft werd er nog een derde goal gemaakt, waardoor Feyenoord met 3-0 de rust in ging.

Tot overmaat van ramp voor Ajax, bleek Feyenoord ook in de tweede helft de betere club. In de 56e minuut kwam doelpunt nummer 4, in de 62e minuut nummer 5. De hoop voor de Amsterdammers was misschien al verloren, maar in de 66e minuut scoorde Feyenoord opnieuw, dankzij linksbuiten Igor Paixão, die ook de openingstreffer had gemaakt.

Historische nederlaag

Voor Ajax is het resultaat historisch slecht. Nog nooit verloor Ajax met zes doelpunten verschil in de Eredivisie.

Zowel Feyenoord als Ajax twijfelden er niet meer aan dat PSV het seizoen als kampioen afsluit. Maar voor de spelers en supporters van de twee ploegen stond er veel eer op het spel. Ajax zakt door de pijnlijke nederlaag naar de zesde plek.