Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord op drempel kampioenschap: Rotterdam zet zich schrap voor dagenlang volksfeest

Voetbal

14 mei 2023, 08:09

Tienduizenden supporters van Feyenoord maken zich op voor een tweedaags kampioensfeest van hun favoriete club in Rotterdam. Als Feyenoord zondag in de eigen Kuip wint van Go Ahead Eagles is het 16e landskampioenschap van de club een feit.

Op veel plaatsen in Rotterdam hebben horecaondernemers grote schermen geplaatst waar tienduizenden mensen, vaak tegen betaling, de wedstrijd kunnen volgen. Op de populaire plaatsen zoals het Stadhuisplein en de Binnenrotte waren de duizenden kaarten al binnen een dag uitverkocht. De kampioenswedstrijd begint om 16.45 uur. Naar verwachting nestelt de menigte zich daarna in het centrum van de stad om feest te vieren.

Zelfs vanuit de andere kant van de wereld komen buitenlandse Feyenoordfans naar de stad:

Feyenoordfans komen zelfs van de andere kant van de wereld
1:22
Feyenoordfans komen zelfs van de andere kant van de wereld

Inzet politie

De Rotterdamse politie zet komende zondag en maandag honderden mensen en veel materieel in om het feest goed te laten verlopen. Rotterdam hoopt op een herhaling van het feest in 2017. De huldiging van Feyenoord, toen bezocht door naar schatting 150.000 mensen, verliep zonder grote incidenten.

Ook de Nederlandse Spoorwegen en de regiovervoerder RET bereiden zich voor op de komst van de supportersmenigte. Veel trams en bussen rijden zondag en maandag met een aangepaste dienstregeling en waar nodig met extra ritten. De NS rijdt maandag met extra en langere treinen voor reizigers die de huldiging in levenden lijve willen meemaken.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.