Terug

Volg Hart van Nederland

Feyenoord en AZ kennen Europese tegenstanders voor achtste finale

Feyenoord en AZ kennen Europese tegenstanders voor achtste finale

Voetbal

24 feb 2023, 14:22

Feyenoord kent hun tegenstander voor de achtste finale van de Europa League. De Rotterdammers treffen Shakhtar Donetsk, zo bleek na de loting van donderdagmiddag. AZ wacht in de Conference League een trip naar Rome.

In de achtste finale van de Europa League stuit Feyenoord op de Oekraïense topclub Shakhtar Donetsk. De Rotterdammers starten met een uitwedstrijd, die op 9 maart wordt gespeeld. Vanwege de oorlog in Oekraïne wordt het duel in Polen afgewerkt. Bij het uitduel mogen geen Feyenoord-fans aanwezig zijn als gevolg van een straf wegens misdragingen van de fans eerder dit seizoen. De return is een week later in de Rotterdamse Kuip. Dan moet, als gevolg van de eerdergenoemde straf, een deel van het stadion dicht blijven.

AZ naar Italië

AZ wacht in de achtste finale van de Conference League een duel met het Italiaanse Lazio Roma. Het was op papier misschien wel de zwaarst mogelijke tegenstander. Ook de Alkmaarders moeten eerst uit spelen, op dinsdag 7 maart. Donderdag 16 maart is in Alkmaar de return tegen de nummer vijf van Italië. Eerder dit seizoen stond Lazio Roma al tegenover Feyenoord. De Italianen wonnen in Rome met 4-2 en verloren in Rotterdam met 1-0.

Erik ten Hag

Ajax en PSV werden donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. De Amsterdammers verloren van Union Berlin, terwijl PSV het moest afleggen tegen Sevilla. De Nederlandse trainer Erik ten Hag was met Manchester United te sterk voor Barcelona. In de achtste finale van de Europa League stuit hij met de Engelsen op Real Betis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.