Terug

Volg Hart van Nederland

Erik ten Hag pakt eerste prijs als trainer van Manchester United

Voetbal

26 feb 2023, 19:46

Erik ten Hag, oud-coach bij Ajax, heeft zijn eerste prijs als trainer van Manchester United veroverd. De ploeg van de 53-jarige coach versloeg op Wembley in de finale van de League Cup Newcastle United met 2-0.

United maakte het verschil in het laatste kwartier van de eerste helft. De Braziliaan Casemiro kopte uit een vrije trap de 1-0 binnen, waarna Marcus Rashford via het been van Newcastle-verdediger Sven Botman de 2-0 binnenwerkte.

Erik ten Hag verruilde Nederland vorig jaar voor Engeland en maakte zijn entree bij Manchester United. De komst van de nieuwe trainer was goed nieuws voor superfan Ron Snellen, die zelfs een eigen museum over de voetbalclub heeft:

Manchester United-fan Ron is blij met Erik ten Hag als nieuwe trainer
1:55
Manchester United-fan Ron is blij met Erik ten Hag als nieuwe trainer

Voor United was het de eerste hoofdprijs sinds 2017, toen de Engelse grootmacht onder José Mourinho de League Cup en de Europa League pakte.

Complimenten

Ruud van Nistelrooij is blij dat Manchester United de weg omhoog weer gevonden heeft. De trainer van PSV gaf zijn collega Erik ten Hag daarvoor de complimenten, toen hij tijdens de persconferentie na de competitiewedstrijd tegen FC Twente (3-1) hoorde dat Manchester United de League Cup had gewonnen.

"Ik volg Manchester United op de voet", aldus Van Nistelrooij, oud-speler van de Engelse topclub. "Erik heeft het uitermate goed gedaan en het op een fantastische manier opgebouwd. Je ziet dat terug in het spel en de resultaten. Het is een knap staaltje vakwerk."

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.