Terug

Volg Hart van Nederland

Einde seizoen voor geblesseerde Donny van de Beek

Einde seizoen voor geblesseerde Donny van de Beek

Voetbal

14 jan 2023, 08:25

Manchester United-trainer Erik ten Hag heeft bevestigd dat Donny van de Beek de rest van het seizoen aan de kant staat. De Nederlandse coach hoopt dat de 25-jarige middenvelder voor de start van het nieuwe seizoen weer hersteld is van de knieblessure die hij begin deze maand opliep.

"Het is natuurlijk slecht nieuws dat hij de rest van het seizoen moet missen", zei Ten Hag een dag voor de derby tegen Manchester City. "Maar het goede nieuws is dat de knie op lange termijn weer goed zal zijn. Hij zal weer op het hoogste niveau kunnen spelen en klaar zijn voor de start van de voorbereiding."

Van de Beek liep de blessure op tijdens de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Bournemouth op 3 januari. Nader onderzoek wees de ernst van de kwetsuur uit. Van de Beek mocht tegen Bournemouth van Ten Hag weer eens aan de aftrap verschijnen. Het was pas zijn tweede basisplaats van dit seizoen in de Premier League.

Teleurgesteld

"Ik ben erg teleurgesteld dat het seizoen voor mij voorbij is", schrijft Van de Beek op Instagram. "Na een succesvolle operatie is het tijd om aan mijn herstelproces te beginnen. Ik zal er alles aan doen om sterker terug te komen voor deze club."

Hij sluit zijn post af met een bedankje voor zijn fans: "Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes, ze betekenen veel voor mij en mijn familie."

Hart van Nederland / ANP

Beeld: Instagram

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.