Terug

Volg Hart van Nederland

Ajax-fan neergestoken in Napels: 'Geen lieverdjes'

Ajax-fan neergestoken in Napels: 'Geen lieverdjes'

Voetbal

11 okt 2022, 15:34

Een gezellige avond uit in het Italiaanse Napels is maandagavond voor één Ajax-fan pijnlijk afgelopen. De fan werd belaagd door Napoli-fans en liep meerdere steekwonden op. Dat meldt voetbalwebsite footballcasusals.net.

"De Italiaanse hooligans staan in Europa niet bekend als lieverdjes. En ook niet om het eerlijk vechten met de vuisten", schrijft de site. Eind september waarschuwde Ajax fans al voor risico's in Napels. Ze adviseerden Ajax-fans om niet herkenbaar als fan, bijvoorbeeld in de kleuren van de club, over straat te gaan en om kinderen mee te nemen.

Stekend verleden

Volgens een getuige zouden meerdere fans zijn aangevallen, maar de site weet niet of er meer gewonden zijn gevallen. Dinsdagavond staat het duel tussen Napoli en Ajax op het programma, daarom zijn er veel fans van de club in de Italiaanse stad te vinden deze week.

Het is zeker niet de eerste keer dat Ajax- en Napoli-fans elkaar in de haren vliegen. Op 5 oktober arresteerde de politie nog 103 Italiaanse supporters die met gezichtsbedekkende kleding, stokken, een mes en een ruitentikker over straat gingen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.