Terug

Volg Hart van Nederland

'Ronald Koeman krijgt zijn zin: 26 in plaats van 23 spelers mee naar het EK'

Voetbal

24 apr 2024, 09:45

Bondscoach Ronald Koeman heeft het volgens Britse media voor elkaar: hij mag 26 spelers meenemen naar het EK in Duitsland deze zomer in plaats van het gebruikelijke aantal van 23 spelers. Koeman pleitte voor deze verandering om niet in de problemen te komen bij blessures.

"Ik vind gewoon dat je 26 spelers moet kunnen selecteren", begon de bondscoach in een interview na afloop van de oefeninterland in en tegen Duitsland (2-1) op 26 maart. "Ik vind het absurd, er zijn zoveel blessures. Je ziet het in deze periode bij ons, maar ook bij andere landen. Als er een wegvalt, kun je al geen 11 tegen 11 meer spelen (op de training red.)."

Collega's steunen Koeman

Destijds vertelde Koeman dat hij ging lobbyen voor het idee, omdat hij wist dat het ook bij andere landen speelde. Zo sprak hij ook over het onderwerp met de Duitse bondscoach Julian Nagelsmann, die het met Koeman eens is. Hun Italiaanse collega Luciano Spaletti sloot zich daar bij aan. "Maar alleen als alle vijftien reserves op de bank mogen zitten. Ik wil niet twee of drie spelers naar de tribune moeten verwijzen."

Er zat haast achter het plan van Koeman. Hij vertelde namelijk dat hij op 7 juni, negen dagen voor de eerste wedstrijd van Nederland op het EK, de definitieve lijst met selectiespelers in moet dienen bij de UEFA. Als er dan nog iemand geblesseerd raakt, mag er geen vervanger worden opgeroepen, tenzij het om een keeper gaat. Gelukkig voor Koeman en collega's lijken ze nu hun zin te krijgen richting het komende EK.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.