Terug

Volg Hart van Nederland

Vol aan de bak: Verstappen start in Miami vanaf plek negen na mislukte kwalificatie

Vol aan de bak: Verstappen start in Miami vanaf plek negen na mislukte kwalificatie

Sport

7 mei 2023, 09:10

Max Verstappen moet vol aan de bak in de Grote Prijs van Miami als hij wil winnen. Dat zei de regerend wereldkampioen in de Formule 1 na een mislukte kwalificatierace, die hem slechts de negende startpositie voor de race op zondag leverde.

Verstappen brak in de kwalificatie zelf zijn eerste poging voor een snelle ronde af omdat hij slipte door een bocht te wijd te nemen. Daarna had hij de pech dat Charles Leclerc op 2 minuten voor het einde crashte in zijn Ferrari. Voor de wedstrijdleiding was dat aanleiding om met de rode vlag de sessie af te breken. Sergio Pérez profiteerde dankbaar en veroverde poleposition voor de race.

Minstens voor plek 2

Pérez kijgt in Miami de kans om verder in te lopen op Verstappen in het kampioenschap. De Mexicaan staat 6 punten achter zijn Nederlandse teamgenoot van Red Bull, die wel de leiding heeft. "De snelheid is natuurlijk goed, maar het had niet zo moeten zijn. Ik heb het mezelf moeilijk gemaakt, maar ik ga zondag minstens voor de tweede plaats", zei de Limburger.

De race op het stratencircuit rond het Hard Rock Stadium in de Amerikaanse stad begint om 21.30 uur Nederlandse tijd.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.