Terug

Volg Hart van Nederland

Teleurstelling bij fans Van Gerwen na verloren WK-finale: 'Zwaar kut dit'

Sport

4 jan 2023, 09:10

Een volgepakt café 't Geveltje in Boxtel volgde dinsdagavond nagelbijtend de finale van het WK darts. De fans van Michael van Gerwen moesten toekijken hoe hun held op het cruciale moment zijn vierde wereldtitel misliep.

Van Gerwen mocht lang hopen op de eindzege, maar uiteindelijk wist Michael Smith met 7-4 overtuigend zijn eerste wereldtitel te veroveren. "Het doet wel echt pijn", zegt een teleurgestelde fan. "Smith heeft gewoon heel goed gegooid en Michael kon het gewoon niet bijbenen."

Terecht gewonnen

"We zitten hier om Michael te supporten en we hopen dat hij wint, maar het zat er vandaag helaas niet in", zegt een man. "De andere Michael was beter." En daar lijken de meeste kijkers het mee eens te zijn. "Het is zwaar kut, eerlijk is eerlijk", zegt iemand anders. "Maar als ik eerlijk ben heeft Smith toch wel terecht gewonnen."

Michael van Gerwen liet zich op Twitter ook van zijn sportiefste kant zien. "Ik zou liegen als ik zeg dat het geen pijn doet", schrijft hij. "Maar ik heb m'n kansen gehad en die niet gepakt. Maar vanavond gaat het niet daarom, maar om het feliciteren van Michael Smith. Goed gedaan vriend, geniet van dit moment."

"Bedankt voor alle steun en ik ben weer terug in 2023", besluit hij. Zijn fans kunnen niet wachten: "Volgend jaar pakt hij hem gewoon weer!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.