Terug

Volg Hart van Nederland

Van Gaal bij première 'LOUIS' tevreden over eigen film: 'Ik hou van mezelf'

Sport

12 apr 2022, 09:43

Louis van Gaal is blij met zijn eigen film LOUIS. De productie ging maandagavond in première in theater Tuschinski in Amsterdam. De huidige bondscoach van het Nederlands Elftal hoopt met de film het beeld van de "schreeuwlelijk" en de "arrogante klootzak" rondom zijn persoon weg te nemen. "Ik wil laten zien dat er ook een andere Louis van Gaal is. De mens achter de coach Louis van Gaal", aldus Van Gaal vanaf de rode loper.

De oefenmeester, die momenteel herstelt van prostaatkanker, mocht het eindresultaat al meerdere malen bekijken. "Ik heb mezelf drie keer gezien en heb me geen minuut verveeld. Ik vond het ook niet vervelend om naar mezelf te kijken", vertelt Van Gaal.

De woorden van Van Gaal leidden tot hilariteit en ergernis bij de mannen aan tafel bij Vandaag Inside. Zo vond voetbaljournalist Valentijn Driessen, die de film al gezien had, het alles behalve een succes. "Het is geen pretje om iets meer dan twee uur lang daarnaar te zitten kijken. Het eerste kwartier is het alleen maar 'ik, ik, ik', 'ik ben geweldig, ik ben de beste trainer van Nederland.' Ik ben helemaal niet verrast."

'Ik ben gelukkig'

Toch was Van Gaal dus wél in zijn nopjes met het eindresultaat. En met zichzelf. "Ik ben gelukkig. Ik ben niet ongelukkig, ik ben gelukkig. Omdat ik van mezelf hou", glundert hij. Als de verslaggever van dienst zich vervolgens hardop afvraagt wat Johan Derksen van die uitspraak zou vinden, reageert Van Gaal met een knipoog: "Hij is mijn grote vriend. Hij vindt me wel een goede coach, dus dat is nog tot daaraantoe."

Overigens peinst Derksen er niet over om naar LOUIS te gaan. "Ik weet wat er komt. Het zijn natuurlijk allemaal beelden die je al een keer gezien hebt en waar ik al een keer zweterig van geweest ben." René van der Gijp vult aan: "Ik ga wel, heel binnenkort. Het is een bijzondere kerel."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.