Terug

Volg Hart van Nederland

Tennisser Griekspoor duikt mét schaal water in om winst Rosmalen te vieren

Tennisser Griekspoor duikt mét schaal water in om winst Rosmalen te vieren

Sport

18 juni 2023, 22:31

Tennisser Tallon Griekspoor heeft de titel veroverd op het grastoernooi van Rosmalen. De Nederlander won de finale van de Australiër Jordan Thompson. Na afloop nam de extatische winnaar een duik in het meertje van het Autotron. Hij had eerder in de week die belofte gedaan tijdens een perspraatje.

"Ik ben er als eerste bij om erin te duiken. Mijn coach en fysieke trainer springen ook met alle liefde mee. Na de persconferentie liggen we in het water. Deal." Zo had Griekspoor laten optekenen in het dagjournaal van het toernooi.

Na zijn gewonnen finale voegde Griekspoor de daad bij het woord. Hij nam zijn gewonnen schaal mee het water in. Griekspoor volgde met zijn duik het voorbeeld van onder anderen Rafael Nadal, die na het winnen van het ATP-toernooi van Barcelona telkens een duik nam in het zwembad op het complex.

Mooiste week uit mijn leven

"Dit is voor mij het mooiste moment uit mijn loopbaan en de mooiste week uit mijn leven", zei Griekspoor op het uitverkochte centercourt. "Het is altijd lastig om je beste tennis te spelen in de finale, maar met de hulp van het publiek is het gelukt."

Voor de 26 jaar oude Griekspoor is het de tweede titel van zijn carrière.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.