Terug

Volg Hart van Nederland

Spakenburg ontwaakt na historische overwinning: 'Nog helemaal schor'

Sport

1 mrt 2023, 10:55

De inwoners van Spakenburg zijn dinsdagavond helemaal uit hun dak gegaan. Na de overwinning op FC Utrecht in de kwartfinale van het bekertoernooi kon de avond niet meer stuk en de winst hing woensdagochtend dan ook nog duidelijk in de lucht. "Het was een feest", blikt een inwoonster terug op de historische wedstrijd.

Het was een droomavond voor de amateurs van Spakenburg, in een vol stadion Galgenwaard wisten ze het grote FC Utrecht het nakijken te geven in de kwartfinale van het bekertoernooi. De amateurs uit de tweede divisie versloegen de subtopper uit de Eredivisie met 4-1. Dat gebeurde nog in Utrecht ook. Een vrijwilliger van SV Spakenburg kan zijn geluk nog steeds niet op: "Het was geweldig om mee te maken", zegt hij met een duidelijk schorre stem.

Als je denkt dat hij een dagje vrij kan nemen na de zege, dan heb je het mis. De boel moet daar vandaag ook gewoon draaiende gehouden worden, kater of niet: "Ben een beetje brak. Ik zou nog wel een paar uurtjes kunnen liggen maar ik had beloofd dat ik hier zou wezen dus dan gaan we maar weer beginnen", laat hij Hart van Nederland weten.

Stunten

Spakenburg is de tweede club uit het dorp Bunschoten-Spakenburg die doordringt tot de laatste vier van het bekertoernooi. In 1975 lukte dat de grote rivaal IJsselmeervogels ook al eens, dat onder meer won van AZ. In de halve finale destijds, gespeeld in Deventer, was FC Twente te sterk. Ook VVSB bereikte als amateurclub de laatste vier, in 2016. Spakenburg zorgde eerder in het toernooi voor een grote stunt door FC Groningen uit te schakelen.

Het was dinsdagavond vlak na de overwinning groot feest in Spakenburg:

Amateurclub Spakenburg vernedert FC Utrecht in kwartfinale bekertoernooi
1:30
Amateurclub Spakenburg vernedert FC Utrecht in kwartfinale bekertoernooi

In TV-TALK komen de opvallendste fragmenten van de televisieavond voorbij, bijvoorbeeld de overwinning van Spakenburg op FC Utrecht:

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.