Terug

Volg Hart van Nederland

Skateboardster Jacobs test in Tokio positief op corona en mist de Spelen

Skateboardster Jacobs test in Tokio positief op corona en mist de Spelen

Sport

21 juli 2021, 08:20

De Nederlandse ploeg op de Olympische Spelen in Tokio heeft te maken met het eerste coronageval. Skateboardster Candy Jacobs heeft positief getest op het virus en gaat daarom tien dagen in quarantaine. Zij kan daarom niet meedoen aan de Spelen.

"Ik ben er kapot van", zegt de 31-jarige Jacobs. "We waren klaar voor de Spelen, ik voel me fit en nu houdt het op. Ik heb tijd nodig om dit te verwerken. Ik wens mijn team alle kracht en succes nog in Tokio."

(Tekst gaat verder onder Instagrambericht)

'Enorme deceptie'

De Nederlandse skateboardsters zijn afgelopen weekend naar Tokio gevlogen. Jacobs plaatste dinsdag nog een filmpje op haar sociale media waarop ze op haar skateboard door het olympisch dorp rijdt. Ze liet zich ook fotograferen bij de vijf olympische ringen.

Volgens NOC*NSF heeft de skateboardploeg zich aan alle coronaregels gehouden en kunnen de andere twee Nederlandse deelnemers aan de Spelen, Keet Oldenbeuving en Roos Zwetsloot, volgende week maandag dus gewoon in actie komen.

"Het is voor Candy natuurlijk een enorme deceptie", aldus chef de mission Pieter van den Hoogenband. "Zij en wij doen er alles aan om de regels te respecteren en te handhaven en we proberen ieder risico uit te sluiten. De rest van de ploeg kan gelukkig wel door met de Spelen. We gaan haar natuurlijk helpen in haar quarantaine."

Nieuw onderdeel op Spelen

Skateboarden is een nieuw onderdeel op de Olympische Spelen. Nederland zou op het onderdeel 'street' meedoen met drie vrouwen, waarvan Jacobs de meest ervarene is. De Limburgse plaatste zich op basis van haar hoge positie op de wereldranglijst voor het wereldwijde sportspektakel.

Vrijdagmiddag (Nederlandse tijd) is de openingsceremonie van de 29ste Olympische Zomerspelen. Skateboardster Oldenbeuving (16) draagt dan samen met sprinter Churandy Martina de Nederlandse vlag in het Olympisch Stadion in Tokio. Woensdag komen de eerste Nederlanders overigens al in actie: de Oranje Leeuwinnen spelen dan hun eerste wedstrijd in het voetbaltoernooi bij de vrouwen.

ANP

Heb je een nieuwstip voor Hart van Nederland? Of heb je nieuwe informatie over een onderwerp dat we al hebben behandeld? Tip de redactie via Whatsapp op 06 - 29 52 41 96 of bel 020 - 800 77 77. Mailen kan ook, via hart@talpanetwork.com.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.