Terug

Volg Hart van Nederland

Schaatsster Jutta Leerdam verovert voor tweede keer wereldtitel op 1000 meter

Schaatsster Jutta Leerdam verovert voor tweede keer wereldtitel op 1000 meter

Sport

4 mrt 2023, 16:37

Jutta Leerdam is bij de WK afstanden voor de tweede keer wereldkampioen geworden op de 1000 meter. De 24-jarige Zuid-Hollandse was met 1.13,03 een klasse apart. Het zilver was voor landgenote Antoinette Rijpma-de Jong, het brons voor Miho Takagi uit Japan.

Leerdam won de wereldtitel eerder in 2020. Bij de WK van 2021 in Thialf moest de regerend Europees en wereldkampioene sprint genoegen nemen met het zilver. Leerdam is dit jaar nog ongeslagen op de 1000 meter.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.