Terug

Volg Hart van Nederland

Respect van Leclerc voor Verstappen 'verademing na Hamilton'

Sport

27 mrt 2022, 21:13

Na de zinderende strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc zijn Formule 1-fans erover uit: het wederzijdse respect tussen de twee titanen is een verademing vergeleken met de afgelopen jaren. Uiteindelijk trok de Nederlander aan het langste eind na een aantal spannende slotronden, maar dat weerhield Leclerc niet om zijn oprechte waardering voor het gevecht uit te spreken.

"Well done to Max, that was nice." De eerste woorden van de Ferraricoureur over de boordradio aan zijn monteurs zijn veelzeggend. Het respect van Leclerc voor de gevechten met Verstappen is overduidelijk.

Het valt ook interviewer Coulthard op, die de Monegask na afloop vraagt naar die radioboodschap. "Het respect is er altijd geweest, vooral als de race op deze manier eindigt," reageert Leclerc. "Ik heb echt genoten van de race. Het is hard racen, maar fair. Elke race zal nu zo zijn. Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik wil winnen. Maar Max heeft het geweldig gedaan."

Fans vol lof

De manier waarop Leclerc ook tegen zijn monteurs vol lof spreekt over het man-tegen-mangevecht met Verstappen valt ook de fans op. "Leclerc is ook zo'n leuke, sympathieke gast. Onmogelijk om een hekel aan hem te hebben", schrijft John op Twitter. Dat vindt ook Djeekop: "Mooi om te zien dat er bij Charles Leclerc vooral opgetogenheid over het geweldige DRS-gevecht met Verstappen overheerst en niet de teleurstelling over dat hij dat gevecht heeft verloren. Hij heeft er, net als wij, vooral van genoten."

Tekst gaat door onder de tweet.

Nu Ferrari ineens de betere auto heeft en het ooit oppermachtige Mercedes terug is gevallen heeft de regerend wereldkampioen Verstappen nu nieuwe, frisse concurrentie. Het onderlinge plezier spat er vanaf en dat zorgt ook voor meer plezier bij de fans dan de afgelopen jaren. De strijd van Verstappen met de Brit Lewis Hamilton werd vaak gekenmerkt door akkefietjes.

"Ik vind het respect tussen Verstappen en Le Clerc ook veel mooier om te zien dan die persoonlijke vete tussen Verstappen en Hamilton vorig seizoen", aldus Edward. Tadek noemt het respect tussen de twee een "verademing na het gedoe met Hamilton".

Foto: ANP / Bovenstaande reportage is 21 maart 2022 voor het eerst uitgezonden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.