Terug

Volg Hart van Nederland

PSV-supporter die keeper Sevilla aanviel had stadion- en gebiedsverbod

PSV-supporter die keeper Sevilla aanviel had stadion- en gebiedsverbod

Sport

24 feb 2023, 11:04

De supporter van PSV die donderdagavond tijdens de wedstrijd in de Europa League de doelman van de Spaanse tegenstander Sevilla aanviel had een stadion- en gebiedsverbod. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag. De man zit nog vast.

De gemeente had de 20-jarige man uit Roermond het stadion- en gebiedsverbod opgelegd. In 2021 en 2022 kreeg hij ook al taakstraffen voor overtredingen rondom voetbalwedstrijden. Komende maandag wordt besloten of hij langer vast moet blijven zitten. Op 8 maart moet de supporter voor de rechter verschijnen. Het is nog niet duidelijk of keeper Marko Dmitrovic aangifte gaat doen.

Uit een test van de politie bleek dat de man donderdagavond veel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6.

'Geen woorden voor'

De aanhanger van PSV rende donderdag in de slotfase van de wedstrijd het veld op en ging op de doelman af. Meerdere beveiligers kwamen snel het veld op om hem weg te voeren. PSV-directeur Marcel Brands is woedend over de bizarre actie. "Ik heb hier geen woorden voor", zei Brands in een reactie. "Het is verschrikkelijk, ook dat hij zijn mede-supporters te schande maakt." De fan, volgens Brands een vrij jong iemand, kon snel worden afgevoerd. "We moeten dit keihard aanpakken en zorgen dat hij nooit meer in het stadion komt."

Ook Twitter ging donderdagavond los over de supportersactie. "Wat een mafklapper", zegt iemand. "Ongelooflijk, hoe haal je het in je hoofd", vraagt een ander zich af. Fans maken zich zorgen over de consequenties van de actie. "PSV zal maximaal straffen stadionverbod plus boete (veld betreden) plus verhalen schade. Maar ondertussen denkt deze verstandelijk beperkte kneus dat hij een held is."

'Dit is geen PSV-fan'

De supportersvereniging van PSV is ontstemd over de actie. "Ongelooflijk. Wat verziek je het dan voor de club, voor de wél echte supporters en ja, eigenlijk ook voor jezelf", zegt voorzitter Rob Bogaarts op de website van de vereniging. "Als je dit doet dan ben je geen PSV-fan. Dat deze gast in de media PSV-fan wordt genoemd, doet mij pijn. En doet velen met mij pijn. Mocht hij lid zijn van de supportersvereniging, dan zullen we hem royeren."

PSV won de wedstrijd met 2-0, maar dat was niet voldoende om de achtste finales te halen. In Spanje won Sevilla met 3-0.

In de Hart van Nederland-podcast TV-TALK worden deze en andere opvallende televisiefragmenten besproken. Het gaat bijvoorbeeld over een ruzie waarbij buren toiletwater en een pan soep over elkaar heen gooien.

TV-TALK is iedere ochtend te vinden in je favoriete podcastapp, zoals Spotify, Apple Podcasts of Juke. Of luister 'm direct via de speler hierboven. Abonneer om geen aflevering te missen! Wil je meepraten of iets met ons delen? Mail dan naar podcast.hart@talpanetwork.com of gebruik #TVTALK.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.