Terug

Volg Hart van Nederland

PSV klaar in Europa na nederlaag in slotfase tegen Leicester

PSV klaar in Europa na nederlaag in slotfase tegen Leicester

Sport

14 apr 2022, 20:46

PSV is er niet in geslaagd de halve finales te bereiken van de Conference League, het derde Europese clubtoernooi. Het elftal van trainer Roger Schmidt verspeelde donderdag tegen Leicester City een voorsprong en ging in de slotfase onderuit: 1-2. Het eerste duel tussen de twee clubs was vorige week in Engeland in 0-0 geëindigd.

Eran Zahavi maakte na een klein half uur spelen het openingsdoelpunt, door uit een moeilijke hoek raak te schieten. James Maddison bracht Leicester in de 77e minuut langszij. Nog geen 11 minuten later is het weer raak. De winnende treffer kwam in de 88e minuut op naam van Ricardo Pereira.

Leicester neemt het eind april in de halve finale op tegen het Noorse Bodø/Glimt of het Italiaanse AS Roma.

Topper in bekerfinale

PSV heeft maar kort de tijd om de teleurstelling te verwerken. Zondag wacht de bekerfinale tegen Ajax.

Volgens de politie was de sfeer voor en tijdens de wedstrijd gemoedelijk. Wel zijn er twee mensen opgepakt voor belediging en baldadigheid en waren er hier en daar kleine opstootjes. Na de wedstrijd werd de sfeer grimmiger en is de Mobiele Eenheid opgetrommeld.

Hart van Nederland / ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.