Terug

Volg Hart van Nederland

Pakt imponerende Michael van Gerwen vanavond zijn vierde wereldtitel?

Pakt imponerende Michael van Gerwen vanavond zijn vierde wereldtitel?

Sport

3 jan 2023, 09:16

Darter Michael van Gerwen kan voor de vierde keer de wereldtitel winnen. De 33-jarige Nederlander neemt het in de finale van het WK in Londen op tegen de Engelsman Michael Smith.

Van Gerwen en Smith maakten grote indruk in de halve finales. 'Mighty Mike' gunde Dimitri Van den Bergh uit België geen set (6-0). Hij stond zondag in de kwartfinale al geen set af tegen Chris Dobey: 5-0. Van Gerwen besloot zijn halve finale met een indrukwekkend gemiddelde van ruim 108. Smith gooide in zijn halve finale tegen de Duitser Gabriel Clemens (6-2) maar liefst 19 keer de maximale score van 180.

Van Gerwen veroverde de wereldtitel in 2014, 2017 en 2019. Vorig jaar moest 'Mighty Mike' zich met corona terugtrekken van het WK. Van Gerwen en Smith troffen elkaar in 2019 ook in de WK-finale. De Nederlander versloeg zijn Engelse opponent toen met 7-3.

De WK-finale begint om 21.00 uur Nederlandse tijd en is te zien op Viaplay.

Hart van NederlandANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.