Terug

Volg Hart van Nederland

Oranjespelers hebben vol vertrouwen in EK, hebben de oranjefans dat ook?

Sport

2 juni 2024, 15:27

De oranjekoorts in ons land begint te stijgen en de EK-selectie zet met laatste trainingen en een oefenwedstrijd de puntjes op de i voordat het team richting Duitsland vertrekt. De spelers hebben er veel vertrouwen in, maar hebben de fans dat ook?

"Ik ga geen uitspraken doen over we gaan dit of dit bereiken, maar we hebben er vertrouwen in om iets moois te doen", vertelt Nathan Aké. "Als voetballer wil je natuurlijk een prijs pakken, dat is duidelijk." En zo denkt Micky van de Ven er ook over. "We gaan er naartoe om te winnen", zegt de EK-debutant. "Ik heb er heel veel zin in, ik heb hier van jongs af aan al van gedroomd", vertelt de Oranje-speler.

Geen finale

Maar de fans zien het toch iets minder rooskleurig "Ik denk niet dat ze de finale halen, want ze komen iets te kort voor een Italië of Frankrijk", stelt supporter Martin Bults. Wel heeft hij een rotsvast vertrouwen in de bondcoach Ronald Koeman. "Daar heeft iedereen toch vertrouwen in?", vraagt de inwoner van Zeist zich af. Martin is zondagochtend op zijn fiets richting het trainingscomplex van Oranje gekomen om de voetballers in het echt te zien en om handtekeningen te vragen.

Overigens heeft de Oranjefan gelijk als het gaat om het vertrouwen in Koeman. 73% van de voetbalfans heeft vertrouwen in Koeman als bondscoach, blijkt uit het Hart van Nederland-panel. Frank de Boer, die in 2021 Oranje coachte, kreeg destijds steun van slechts 38% van de voetbalfans.

Bekijk de video van de Oranje-spelers en fans in de video bovenaan dit artikel.

Sceptisch

Naast hem staat een andere handtekeningverzamelaar en ook hij is redelijk sceptisch over de prestaties van Oranje op het aankomende toernooi. "Ik denk niet dat ze zo ver gaan komen, want Ian Maatsen is er bijvoorbeeld niet bij. Ik vind het echt schandalig dat ze die hebben thuisgelaten", stelt Mohammed Talhi.

De gemiddelde voetbalfan denkt dat Oranje het tot de kwartfinales gaat schoppen, 35% denkt dat. En nog eens 25% verwacht dat Oranje er in de achtste finales al uit gaat, blijkt uit het Hart van Nederland-panel. Acht procent denkt dat Nederland kampioen wordt.

Of de sceptische Oranjefans gelijk hebben, bevalt te zien. Eerst speelt het Nederlands elftal twee oefenwedstrijden in de Kuip in Rotterdam. Donderdag 6 juni treft Oranje Canada en maandag 10 juni is de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland.

Het beste van Hart van Nederland? Volg ons op WhatsApp of Threads

Wil je dagelijks op de hoogte worden gehouden van de mooiste en meest indrukwekkende verhalen van Hart van Nederland? Meld je dan aan voor ons WhatsApp-kanaal, via deze link of volg ons op Threads, hier te vinden.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.