Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje-speelster Van de Donk in tranen om gele kaart: 'Nog nooit gebeurd'

Oranje-speelster Van de Donk in tranen om gele kaart: 'Nog nooit gebeurd'

Sport

6 aug 2023, 09:59

Middenveldster Daniëlle van de Donk is geschorst voor de WK-kwartfinale tegen Spanje. Ze kreeg tijdens het duel met Zuid-Afrika haar tweede gele kaart van het toernooi en dat zorgde voor tranen bij de Oranjeleeuwin. "Dit is nog nooit gebeurd."

Van de Donk kreeg een eerste gele kaart in de groepswedstrijd met Portugal en door haar gele kaart in de tweede helft tegen Zuid-Afrika is ze geschorst voor de kwartfinale.

'Strijder nummer één'

Ze maakte in de 67e minuut een tackle en vond "niet dat het geel was, al snapte ze wel dat de scheidsrechter floot voor een overtreding. "Misschien was het niet zo slim, maar het is ook de speler die ik ben." Van de Donk had achteraf dus een andere keuze gemaakt. "Het was fiftyfifty, ik vond wel dat ik de bal had. Maar dat moet je gewoon niet doen als je op scherp staat."

Na het duel stond Van de Donk in tranen de pers te woord. "Dit is nog nooit gebeurd, ik ben nog nooit geschorst geweest", zei ze. De speelster hield aan de wedstrijd tegen Zuid-Afrika een "dubbel gevoel" over. Bondscoach Andries Jonker heeft zijn medeleven met Van de Donk betuigd. "Ze is bij wijze van spreken strijder nummer één in dit team", zei hij. Dat hij Van de Donk in de kwartfinale moet missen vindt hij daarom "heel jammer".

Van de Donk begon op haar vierde met voetballen bij SV Valkenswaard en daar zijn ze maar wat trots op haar. Ze noemen haar "een schitterend uithangbord" en vinden haar een voorbeeld voor andere meisjes:

Oude club Daniëlle van de Donk volgt haar op WK voetbal: 'Ze was altijd al zo goed'
2:06
Oude club Daniëlle van de Donk volgt haar op WK voetbal: 'Ze was altijd al zo goed'

Slordig voetbal

Kort na de gele kaart van Van de Donk maakte Lineth Beerensteyn de 2-0, wat ook de eindstand werd. "Ik vond dat wij slordig voetbalden in de eerste helft. We leden veel balverlies waardoor zij konden counteren en dan kregen ze het publiek mee. Toen ging het een beetje tegen zitten", vindt Van de Donk.

Zij kreeg in de 28e minuut al een kans om de 2-0 te maken, maar stuitte op de Zuid-Afrikaanse keepster Kaylin Swart. "Die had ik erin moeten prikken, dan was het rustiger geweest. Zo was het tegen Portugal ook", zei Van de Donk. Ook toen kreeg ze een grote kans die er niet in ging door een redding van de keepster.

Hart van Nederland/ ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.