Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje weet nu wél te winnen: 3-0 tegen Gibraltar, nummer 200 van de wereld

Oranje weet nu wél te winnen: 3-0 tegen Gibraltar, nummer 200 van de wereld

Sport

27 mrt 2023, 22:47

Het Nederlands elftal heeft de tweede wedstrijd van de EK-kwalificatie gewonnen. Oranje was in De Kuip met 3-0 te sterk voor de nummer 200 (FIFA-ranglijst) van de wereld, Gibraltar. Afgelopen vrijdag verloor een dramatisch Oranje van Frankrijk.

Oranje stond in het verleden pas twee keer tegenover Gibraltar. Tijdens de WK-kwalificatie in 2021 won Oranje met 0-7 en 6-0 van Gibraltar. Nu tijdens de EK-kwalificatie wedstrijd kwam Nederland niet verder dan een 3-0 overwinning.

De Leeuwen kwamen in minuut 23 op voorsprong door een goal van Memphis Depay. Vlak na rust scoorde Nathan Aké met een knappe kopbal de 2-0 binnen. Nog geen minuut later speelde Gibraltar de wedstrijd uit met tien man door een overtreding op Mats Wieffer. Een kleine 10 minuten voor tijd wist verdediger Aké de eindscore op het bord te schieten, 3-0.

Nederland stijgt op ranglijst

Door de winst op Gibraltar stijgt Nederland van plek 5 naar plek 3 op de ranglijst in groep B. Frankrijk wist opnieuw te winnen, ditmaal tegen Ierland. Daarom is Frankrijk momenteel koploper, gevolgd door Griekenland op de tweede plaats. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor het EK.

Debuut Wieffer

Net als afgelopen vrijdag tegen Frankrijk debuteerde er opnieuw een Feyenoorder in de basis van Oranje. In Frankrijk was het de beurt aan Lutsharel Geertruida, dit pakte echter niet goed uit voor hem. Hij verliet in Frankrijk geblesseerd het veld en kan de komende weken niet uitkomen voor zijn club Feyenoord.

Tegen Gibraltar debuteerde Mats Wieffer. De 23-jarige Feyenoorder speelde een ruim half uur. Hij werd gewisseld in minuut 63 voor Davy Klaassen.

Oranje speelt 9 september pas weer de volgende interland in de EK-kwalificatie. Dan komt Griekenland op bezoek in Nederland.

Deze Oranjefans keken de wedstrijd in de skihut en maakte er een feestje van:

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.