Terug

Volg Hart van Nederland

Oranje Leeuwinnen halen uit tegen Cyprus en evenaren recordzege

Oranje Leeuwinnen halen uit tegen Cyprus en evenaren recordzege

Sport

8 apr 2022, 22:48

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben de thuiswedstrijd tegen Cyprus met een monsterscore gewonnen. Na de 0-8 in Larnaca vorig jaar won Oranje de zesde groepswedstrijd in de WK-kwalificatie in Groningen met 12-0, een evenaring van het record van de ploeg. Vivianne Miedema was met zes treffers de topscorer in de ploeg van bondscoach Mark Parsons.

Nederland heeft door de zege de leiding in de groep weer overgenomen van IJsland, dat donderdag met 5-0 had gewonnen van Belarus. Oranje heeft 14 punten, 2 meer dan IJsland dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. Op 6 september treffen Nederland en IJsland elkaar in de laatste poulewedstrijd.

De voetbalsters zouden aanstaande dinsdag de groepswedstrijd tegen Belarus spelen. De KNVB liet eerder weten geen wedstrijden tegen Rusland en Belarus te zullen spelen en heeft het kwalificatieduel met Belarus nu van het programma gehaald. De bond blijft "over de wedstrijd tegen Belarus in gesprek met de UEFA".

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.