Terug

Volg Hart van Nederland

Ook oud-voetbalsters Ajax slachtoffer van Overmars: 'Hij deed het af als grap'

Ook oud-voetbalsters Ajax slachtoffer van Overmars: 'Hij deed het af als grap'

Sport

16 sep 2022, 17:32

Ook voetbalsters van Ajax zijn in het verleden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van oud-directeur Marc Overmars. Dat zeggen drie oud-speelsters tegen Het Parool.

Overmars betastte een speelster in de fysioruimte op de massagetafel in aanwezigheid van nog een speelster, zeggen twee toenmalige speelsters. "Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd," aldus een van hen in de Amsterdamse krant.

Privéruimtes betreden

Overmars betrad volgens de twee vaker de fysioruimte, die geldt als een 'veilige' ruimte waar ook de trainer niet ongevraagd binnen komt, omdat vrouwen soms zonder shirt of broek op de massagetafel liggen. Een andere oud-speelster zegt: "ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren". De drie willen anoniem blijven.

Op de vraag of Ajax aanwijzingen heeft dat ook spelers van Ajax Vrouwen te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag door Marc Overmars, zegt een woordvoerder dat de club niet ingaat "op vragen over individuele (groepen) vrouwen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag".

Grensoverschrijdende berichten

Ajax verwijst naar het persbericht uit februari over Overmars' vertrek, waarin staat de directeur voetbalzaken opstapte vanwege "het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s ligt ten grondslag aan zijn besluit om te stoppen".

De 48-jarige Overmars moest in februari bij Ajax vertrekken na verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel van de club uit Amsterdam. In maart werd bekend dat Overmars de nieuwe technisch directeur is van de Belgische voetbalclub Antwerp.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.