Terug

Volg Hart van Nederland

Nederland niet blij met terugkeer Koeman: 'Is een beetje als André Hazes en Monique'

Nederland niet blij met terugkeer Koeman: 'Is een beetje als André Hazes en Monique'

Sport

6 apr 2022, 12:04

Ronald Koeman is voor de tweede keer aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. De 59-jarige oud-voetballer was tussen 2018 en 2020 al de leidsman van Oranje, maar vertrok toen vroegtijdig om trainer te kunnen worden van FC Barcelona.

Koeman was succesvol in zijn periode als bondscoach. De trainer nam het Nederlands elftal weer bij de hand na een mindere periode en haalde de finale van de Nations League. Deze werd met 1-0 verloren van Portugal.

Ontslagen bij Barcelona

Toch zijn voetbalfans niet blij met de terugkeer van Koeman. Hem wordt vooral verweten dat hij het Nederlands elftal vroegtijdig achter zich liet voor een baan als trainer bij FC Barcelona. In Spanje werd hij in oktober 2021 na veertien maanden ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Sindsdien zat Koeman werkeloos thuis.

"Koeman, was dat niet de man die Oranje liet schieten voor Barcelona en daar niet veel van bakte?", schrijft iemand. Een ander: "De KNVB en Koeman is een beetje als André Hazes Jr en Monique." (Tekst gaat verder onder tweets)

Er zijn ook positieve reacties op de aanstelling van Koeman. "Prima keuze en deed het gewoon goed! Hopelijk zetten we de weg voort die we eerder onder hem hadden."

'Wilde niet wachten'

De KNVB polste Koeman al aan het begin van dit jaar, zegt directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen. "Ik wilde niet wachten met het invullen van de opvolging van Van Gaal. De aflossing van de wacht valt straks namelijk op een a-typisch moment; het einde van het kalenderjaar, een periode waarin toptrainers al lang en breed onder contract staan en de spoeling dus dun is. Al medio januari hebben we daarom besloten contact op te nemen met Ronald, die beschikbaar was. Vervolgens zijn we er in een paar gesprekken met elkaar uitgekomen. We zijn er erg blij mee dat Ronald volgend jaar terugkeert. Tijdens zijn eerdere ‘termijn’ als bondscoach heerste er grote tevredenheid over zijn werk en de resultaten."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.