Terug

Volg Hart van Nederland

Michael van Gerwen verliest finale WK darts en grijpt naast vierde titel

Sport

3 jan 2023, 23:33

Het is Michael van Gerwen niet gelukt voor de vierde keer in zijn loopbaan wereldkampioen darts te worden. De 33-jarige Van Gerwen verloor in de eindstrijd met 7-4 van de Engelsman Michael Smith, die zijn eerste wereldtitel veroverde.

Lange tijd viel er weinig te zeggen over wie er meer kans maakte op het wereldkampioenschap, beide dartgrootheden gingen gelijk op in aantal gewonnen sets. Maar uiteindelijk wist Smith de spannende finale af te maken met dubbel 8.

Negendarter

De nieuwe nummer 1 van de wereld, die 22 180'ers noteerde, kwam in de finale tot een gemiddelde van 100,87. Van Gerwen had over de hele wedstrijd een gemiddelde score van 99,58.

In de tweede set wist de Engelsman nog een negendarter te gooien. Smith noteerde twee keer een score van 180 en sloot af met 141. Hij gooide in zijn laatste beurt triple 20, triple 19 en tot slot dubbel 12. Van Gerwen zelf was in diezelfde leg ook dichtbij een negendarter, hij miste net dubbel 12.

Eerder wel wereldkampioen

Van Gerwen aasde in Londen op zijn eerste wereldtitel sinds 2019. Ook in 2014 en 2017 was hij de beste op het WK van de PDC. In 2013 en 2020 was hij ook finalist en tijdens het WK van vorig jaar moest hij zich terugtrekken met een positieve coronatest.

Van Gerwen verloor op weg naar de finale slechts drie sets. Maandag was hij bij de laatste vier veel te sterk voor de Belg Dimitri Van den Bergh.

De spanning bij de fans van Van Gerwen was duidelijk voelbaar, is op bovenstaande video te zien.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.