Terug

Volg Hart van Nederland

Geen laatste wedstrijd voor kickbokser Manhoef na burgerarrest inbrekers

Geen laatste wedstrijd voor kickbokser Manhoef na burgerarrest inbrekers

Sport

30 apr 2022, 14:18

Kickbokser Melvin Manhoef, die eind maart een paar inbrekers overdroeg aan de politie, ondervindt nog altijd de gevolgen van zijn burgerdaad. De topsporter is geblesseerd aan zijn hand en mist hierdoor komende week het Bellator MMA-evenement in Parijs.

De Surinaamse Nederlander zou vrijdag 6 mei in de ring staan tegen de Cubaan Yoel Romero, maar de medische bond van Bellator 280 heeft hem uit het programma gehaald. "Ze vinden het niet verantwoord. Daarom is de wedstrijd voor nu geannuleerd en wordt deze op een ander moment hervat", legt Manhoefs vrouw Tamara van der Wal uit.

Burgerarrest bij achtervolging

De kickbokser liep zijn handblessure op toen hij twee maanden geleden een aantal inbrekers op heterdaad betrapte bij zijn huis in Landsmeer. Hij ging achter de weggevluchte dieven aan en tikte tijdens de achtervolging hun auto aan, waarna de bestuurder de controle over het stuur verloor.

Manhoef blokkeerde vervolgens de wagen waardoor de inbrekers geen kant op konden. Omdat ze het portier niet wilden openen, sloeg de topsporter een raam in. Uiteindelijk kon de politie de drie verdachten aanhouden. De kickbokser kwam echter niet ongeschonden uit de strijd: er moesten zeven hechtingen in zijn hand worden gezet.

Laatste wedstrijd van Manhoef

De wedstrijd tegen Romero kwam ondertussen steeds dichterbij. "Melvin wilde er eigenlijk gewoon mee vechten omdat hij er niet veel last van heeft", aldus Van der Wal. Volgens haar heeft Manhoef gemengde gevoelens bij het uitstellen van het duel. "Hij is erg teleurgesteld. Het voelt dan alsof je alles voor niks hebt gedaan de afgelopen maanden."

De wedstijd die nu niet doorgaat, zou de laatste zijn van de 45-jarige kickbokser. Manhoef zou in de Franse hoofdstad afscheid nemen van de sport. "Hij vindt het vooral lullig naar zijn familie en vrienden die een weekendje Parijs hadden geboekt voor deze wedstrijd", weet zijn vrouw. "Maar spijt van zijn burgerarrest heeft hij niet."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.