Terug

Volg Hart van Nederland

Lewis Hamilton reageert na dramatische race in Imola

Sport

25 apr 2022, 10:38

Waar Max Verstappen zondag zegevierde op het wedstrijdasfalt in het Italiaanse Imola, moest zijn rivaal Lewis Hamilton genoegen nemen met een plekje in de middenmoot. De Mercedesrijder heeft de hoop op een wereldtitel nu al opgegeven.

"Dit was heel moeilijk", zegt hij over de race. Ronde na ronde probeerde de Brit vooruit te komen, maar hij bleef steken op een dertiende positie, achter Alpha Tauri-coureur Pierre Gasly. " Ik was gewoon niet snel genoeg en ik weet niet waarom. Maar dit was geen dieptepunt; ik heb slechtere momenten in mijn carrière gekend. We geven ook niet op."

De resultaten die Hamilton dit seizoen tot nu toe heeft geboekt, staat in schril contrast met de titanenstrijd van vorig jaar. Tot de laatste race aan toe vocht hij met Verstappen om de wereldtitel. Uiteindelijk kwam Verstappen als winnaar uit de bus.

Geen wereldtitel voor Hamilton

Voor dit jaar heeft Hamilton al geen vertrouwen meer. "Ik doe niet meer mee voor de wereldtitel. Ik strijd om de auto beter te leren begrijpen in de hoop dat we verbeteringen kunnen doorvoeren, zodat we gedurende het seizoen vooruitgang boeken." Hij vult verder aan: "We hebben het niet goed voor elkaar, maar het team werkt wel keihard om de fouten te corrigeren."

De stercoureur kreeg zondag excuses van Mercedesbaas Toto Wolff. "Het spijt me voor waar jij vandaag in moest rijden. Deze auto was onbestuurbaar en een kampioen onwaardig. Het was een verschrikkelijke race", liet Wolff vrijwel direct na de race weten via de boordradio aan Hamilton.

Bovenstaande beelden, waar Max Verstappen voor het eerst zijn nieuwe auto voor seizoen 2022 toonde, waren eerder te zien bij Hart van Nederland. ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.