Terug

Volg Hart van Nederland

Lancering Viaplay in Nederland 'overtreft alle verwachtingen'

Sport

26 apr 2022, 09:11

De lancering van streamingdienst Viaplay in Nederland, waar onder meer de Formule 1 te zien is, heeft alle verwachtingen overtroffen. Dat zegt moederbedrijf Nordic Entertainment Group (NENT) in een handelsupdate over het eerste kwartaal.

Het Zweedse bedrijf stelt dat er in het eerste kwartaal van dit jaar in totaal 778.000 betalende abonnees bijkwamen in alle markten waar het bedrijf actief is. Nederland was goed voor het overgrote deel van de klantenaanwas, aldus NENT. Precieze aantallen worden daarbij niet genoemd.

In totaal telt de internationale tak van Viaplay 1,2 miljoen betalende kijkers. Daarvan is Nederland de belangrijkste markt, laat het concern weten. Ook hierbij wordt niet vermeld hoeveel Nederlanders betalen voor de streamingdienst. Inclusief de Noordse thuismarkten telt Viaplay nu 4,8 miljoen betalende abonnees.

De streamingsdienst startte begin maart dit jaar ook in Nederland en heeft fors geïnvesteerd in sport. Behalve de Formule 1 zendt het bedrijf ook de Bundesliga-voetbalcompetitie uit en met ingang van volgend seizoen ook de Engelse Premier League. Ook biedt Viaplay series en films aan. Daarmee gaat Viaplay de concurrentie aan met betaalzender ESPN en streamingdiensten als Netflix, Videoland en Disney+.

Kritiek op Viaplay om beeldkwaliteit

De lancering van de dienst ging in Nederland niet zonder kritiek, met name Formule 1-kijkers lieten zich sinds de start van het nieuwe seizoen luid horen. Met name de beeldkwaliteit liet volgens veel kijkers te wensen over, maar ook het nieuwe team van presentatoren en commentatoren kreeg veel kritiek over zich heen.

Tot nu toe reageerde Viaplay op klachten over de beeldkwaliteit met een link naar de website van de dienst. Op de pagina staat een checklist met tips hoe mensen zelf storingen kunnen verhelpen. Sommige kijkers hebben baat bij de tips, maar niet alle kijkers.

In elf landen beschikbaar

Viaplay is het meest herkenbare merk van NENT en het enige dat in al zijn markten aanwezig is. Ook levert het onderdeel de meeste omzet op voor het bedrijf. Viaplay is momenteel beschikbaar in elf landen en zal voor eind 2023 worden uitgerold in ten minste zestien landen. Het aantal abonnees moet tegen eind 2025 op ongeveer 12 miljoen uitkomen.

Bovenstaande reportage was eerder te zien bij Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.