Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen grijpt naast pole position tijdens kwalificatie GP Frankrijk

Verstappen grijpt naast pole position tijdens kwalificatie GP Frankrijk

Sport

23 juli 2022, 17:08

Na een spannende kwalificatiestrijd op een zonovergoten circuit van Paul Ricard in Frankrijk is het niet Max Verstappen (Red Bull), maar Charles Leclerc (Ferrari) die de snelste tijd klokt. De Monegask zette een tijd van 1:30.872 neer op het Franse wedstrijdasfalt.

Verstappen pakt de tweede tijd, zijn teamgenoot Sergio Pérez neemt startpositie drie voor zijn rekening. Mercedesrijder Lewis Hamilton zal zondag tijdens de race samen met Pérez op de tweede startrij staan.

Kort na de kwalificatie stelde Verstappen dat hij wat issues had met de grip van zijn auto. Hij noemt zijn bolide "tricky, maar een goede raceauto". De Nederlander zegt dat zijn auto snel is op het rechte eind. En daar zijn er op Paul Ricard genoeg van. Desondanks zegt hij wel: "Ferrari was alweer snel."

Inhaalrace

Carlos Sainz staat zondag voor een inhaalrace. De coureur van Ferrari moet na een motorwissel achteraan starten. Sainz offerde zich tijdens de kwalificatie op voor Leclerc en liet hem in zijn slipstream rijden.

Verstappen zegevierde vorig jaar op Circuit Paul Ricard. Hij leidt op dit moment het klassement voor het WK, met een voorsprong van 38 punten op Leclerc.

Later meer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.