Terug

Volg Hart van Nederland

Kroatië verslaat Oranje in halve finale Nations League

Kroatië verslaat Oranje in halve finale Nations League

Sport

14 juni 2023, 23:29

Het Nederlands elftal is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Nations League. In stadion De Kuip in Rotterdam ging het elftal van bondscoach Ronald Koeman na verlenging onderuit tegen Kroatië (2-4). Voor Oranje rest zondag de strijd om het brons tegen de verliezer van het duel tussen Spanje en Italië.

Nederland kwam in de 34e minuut op voorsprong. Mats Wieffer speelde de bal in het zestienmetergebied naar de vrijstaande Donyell Malen. De aanvaller schoot in de verre hoek raak: 1-0.

In de tweede helft nam Kroatië het initiatief over. Cody Gakpo hielp de nummer 3 van het laatste WK door in de 55e minuut een overtreding te maken op Luka Modric. Andrej Kramaric benutte de penalty. Mario Pasalic zette de Kroaten in de 72e minuut op voorsprong. De aanvaller kon de bal tussen enkele spelers van Oranje in aannemen en raak schieten: 1-2.

Verlenging

Invaller Noa Lang maakte diep in blessuretijd alsnog gelijk, maar in de verlenging sloegen de Kroaten via Bruno Petkovic opnieuw toe. Modric bepaalde de eindstand vanuit een strafschop: 2-4.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.