Terug

Volg Hart van Nederland

'Koeman volgt na WK in Qatar Van Gaal definitief op als bondscoach'

Sport

5 apr 2022, 23:24

Ronald Koeman (59) keert weer terug bij Oranje. Vanaf 1 januari 2023 begint Koeman aan zijn tweede periode als bondscoach van het Nederlands elftal. De trainer is akkoord met de KNVB om Louis van Gaal op te volgen na het WK in Qatar, dat in november en december van dit jaar wordt afgewerkt. Dat meldt De Telegraaf dinsdagavond.

Ruim twee weken geleden lekte al uit dat de 59-jarige Zaandammer besprekingen voerde met de voetbalbond om terug te keren in Zeist. De kogel is nu dus door de kerk. Een aantal vooraanstaande internationals is ook al op de hoogte. De KNVB heeft alleen nog niet gecommuniceerd wanneer het nieuws over de opvolging van Van Gaal officieel bekend wordt gemaakt.

Bronnen rond Oranje en in Zeist weten dat het bij een groot deel van de spelersgroep een nadrukkelijke wens was om Koeman terug te halen als Van Gaal (70) zou stoppen.

Prostaatkanker

De huidige bondscoach, die zondagavond bekend maakte dat hij aan een agressieve vorm van prostaatkanker lijdt, informeerde de selectie en de leiding van de KNVB afgelopen december al dat hij na het WK direct zou stoppen.

Koeman die als speler onder meer bij Ajax, PSV, FC Barcelona, Feyenoord en Oranje heeft gespeeld, was in zijn eerste periode als bondscoach zeer succesvol. Onder zijn leiding wist het Nederlands elftal in 2019, door klinkende overwinningen op Duitsland, Frankrijk en Engeland, de eindstrijd van de eerste editie van de Nations League te behalen en plaatste het team zich eenvoudig voor het EK van 2020, dat vanwege corona met een jaar uitstel werd gehouden.

Bovenstaande beelden zijn eerder uitgezonden door Hart van Nederland.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.