Terug

Volg Hart van Nederland

Ronald Koeman juiste keuze als 'nieuwe' bondscoach? Mannen en vrouwen denken er anders over

Ronald Koeman juiste keuze als 'nieuwe' bondscoach? Mannen en vrouwen denken er anders over

Sport

6 apr 2022, 23:15

Is Ronald Koeman de juiste keus om Louis van Gaal na het WK voetbal op te volgen als bondscoach van Oranje? Ja, denkt de helft van Nederland. Opvallend: er is een groot verschil tussen hoe mannen en vrouwen tegen de oud-trainer van FC Barcelona aankijken.

Uit representatief onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder 4.000 mensen blijkt dat precies 50 procent van de deelnemers positief staat tegenover Koeman als 'nieuwe' bondsoach van het Nederlands elftal. Bijna een op de vijf (17 procent) reageert echter ronduit negatief op zijn rentree. Een derde wil eerst zijn prestaties afwachten voor een oordeel.

Overstap naar Barça niet vergeven

Als er gekeken wordt naar het verschil tussen mannen en vrouwen blijkt dat mannen veel positiever zijn gestemd over het tweede bondscoachschap van Koeman na zijn trainersavontuur bij 'Barça'. 55 procent van de mannelijke respondenten vindt hem de juiste keus, tegenover 45 procent van de vrouwen.

"Ik vind het opportunistisch gedrag van Koeman", reageert een vrouwelijk panellid. Een aantal Nederlanders heeft de oud-bondscoach duidelijk nog niet vergeven dat hij er in 2020 voor koos om voor het EK weg te gaan bij Oranje. "Hebben we überhaupt een betere keus dan Koeman?", brengt iemand daar tegenin.

Misschien een vrouw of buitenlander?

Wie anders, vroegen we ook aan het Hart van Nederland-panel. Als Koeman niet beschikbaar was geweest, zou Nederland het liefst een jonge topcoach zoals Erik ten Hag of Peter Bosz de kans gegeven. Een derde van de respondenten geeft daar de voorkeur aan. Slechts 11 procent ziet graag een oudgediende als Dick Advocaat terugkeren.

Een deel van de deelnemers wil dat de KNVB het helemaal over een andere boeg gooit. Zo zou een op de tien weleens een keer een buitenlandse topper aan het roer willen zien staan. 16 procent vindt dat het hoog tijd wordt voor een vrouwelijke bondscoach, zoals Sarina Wiegman. Een optie die populairder is onder vrouwen (19 procent) dan mannen (12 procent)

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.