Terug

Volg Hart van Nederland

Kökcü draagt zondag in Klassieker aangepaste aanvoerdersband in plaats van OneLove-band

Kökcü draagt zondag in Klassieker aangepaste aanvoerdersband in plaats van OneLove-band

Sport

13 mrt 2023, 21:55

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü gaat zondag in de competitiewedstrijd tegen Ajax met een aangepaste aanvoerdersband spelen. Komend weekend wordt er wederom een OneLove-actie gehouden, maar de middenvelder wil de bijbehorende band niet dragen.

Op de band die Kökcü zondag wel gaat dragen komt de tekst "Respect voor iedereen" te staan. "Op deze manier wil ik een bijdrage leveren aan de achterliggende boodschap van deze actie, namelijk een statement tegen racisme en discriminatie", aldus de middenvelder. "De tekst op onze aanvoerdersband, die ik ook zondag weer met trots zal dragen, dekt voor mij beter de lading en past bovendien beter bij mij."

'Geen uithangbord'

De 22-jarige Haarlemmer weigerde in oktober in de uitwedstrijd tegen AZ de OneLove-band te dragen omdat hij naar eigen zeggen "geen uithangbord" wilde zijn van van de lhbti-beweging.

De vorige OneLove-actie in het betaalde voetbal vond half oktober plaats, toen in de week van Coming Out Day. Kökcü en Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi weigerden toen de speciale band te dragen. Bij Feyenoord fungeerde Gernot Trauner tegen AZ eenmalig als captain en hij speelde wel met de OneLove-band. El Yaakoubi droeg in de uitwedstrijd tegen Ajax een witte band met daarop in zwarte letters het woord 'respect'.

Steun OneLove-actie

"Net als de voorgaande edities ondersteunt Feyenoord de boodschap achter de OneLove-actie van aankomend weekend. De club vindt het belangrijk zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme, waar deze speelronde in het Nederlandse voetbal aandacht voor wordt gevraagd", aldus de Rotterdammers.

Trainer Arne Slot draagt rondom de wedstrijd een OneLove-speldje en de club zegt via de digitale kanalen aandacht te vragen voor het onderwerp.

De Klassieker begint zondag om 14.30 uur. Ajax heeft te kennen gegeven dat Dusan Tadic wel de speciale OneLove-band gaat dragen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.