Terug

Volg Hart van Nederland

Klassieker trekt recordaantal kijkers, voor het eerst meer dan 2 miljoen voor Eredivisieduel

Sport

23 jan 2023, 08:53

De voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax heeft zondagmiddag op ESPN liefst 2,1 miljoen kijkers getrokken. Nog nooit trok een liveregistratie van een Eredivisieduel zoveel kijkers, meldt de sportzender.

Het vorige record werd eerder dit seizoen neergezet door de topper tussen Ajax en PSV. Toen keken er ruim 1,5 miljoen mensen.

ESPN deed ook goede zeken met de voor- en nabeschouwing. Die werden door respectievelijk 733.000 en bijna 1,1 miljoen mensen gezien, meldt Stichting KijkOnderzoek. De samenvattingen van de Eredivisie op NPO 1 trokken in de vooravond bijna 1,9 miljoen kijkers.

Het duel in De Kuip eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers blijven daarmee koploper in de Eredivisie. Ajax bezet nu de vijfde plaats.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.