Terug

Volg Hart van Nederland

Groot feest in Emmen na promotie naar Eredivisie: 'Wil je komen, kom op tijd!'

Groot feest in Emmen na promotie naar Eredivisie: 'Wil je komen, kom op tijd!'

Sport

16 apr 2022, 13:44

FC Emmen is vrijdagavond gepromoveerd naar de Eredivisie. En dat betekent: tijd voor een feestje op het Raadhuisplein. Dat feest gaat zaterdag plaatsvinden. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

Zaterdagochtend wordt het Raadhuisplein omgebouwd om de promotie te vieren. Er komt een podium waar vanaf 15.30 uur artiesten gaan optreden. Rond 18.30 uur gaat de selectie van FC Emmen richting het podium om met de fans mee te feesten. Ook gaan ze daar enkele toespraken en interviews houden.

Op het plein is ruimte voor zo'n 15.000 mensen. "Maar dan is het ook echt vol. Het leeft enorm. Wil je komen, kom op tijd", zegt burgemeester Eric van Oosterhout in Dagblad van het Noorden.

De ploeg won vrijdagavond uit tegen FC Dordrecht met 0-1 waardoor ze niet meer in zijn te halen door nummer 3 FC Eindhoven. Een jaar geleden zag de wereld er helemaal anders uit voor de ploeg, toen ze degradeerden naar de Keuken Kampioen Divisie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.