Terug

Volg Hart van Nederland

Groenewoud pakt wereldtitel massastart met lange solo

Groenewoud pakt wereldtitel massastart met lange solo

Sport

4 mrt 2023, 18:22

Schaatsster Marijke Groenewoud heeft bij de WK afstanden in Heerenveen haar wereldtitel op de massastart geprolongeerd met een lange solo. De 24-jarige Friezin nam in Thialf al vroeg een grote voorsprong en hield die in de race over zestien ronden knap vol. Ivanie Blondin uit Canada pakte het zilver, voor Irene Schouten was er brons.

Schouten plaatste al vroeg in de race een demarrage en lokte zo een reactie uit van de Canadese schaatssters. Daarna sprong Groenewoud weg en nam ze een halve baan voorsprong. Halverwege de race zag ze het peloton op het rechte stuk in de rug. Haar enorme voorsprong kwam niet meer in gevaar.

Groenewoud won bij de WK in 2021 in Thialf voor het eerst de wereldtitel. Ploeggenote en regerend olympisch kampioene Schouten deed dat eerder ook al twee keer.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.