Terug

Volg Hart van Nederland

Grensoverschrijdend gedrag in sportsector veel vaker gemeld

Sport

4 jan 2023, 08:08

Het Centrum Veilige Sport Nederland heeft het afgelopen jaar ruim 1400 meldingen van grensoverschrijdend gedrag gekregen. Dat is een flinke stijging, in de jaren ervoor kwam het aantal steeds rond de 800 uit, meldt de NOS.

Het ging om gevallen van emotioneel, fysiek en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Zo'n 20 procent van de melders is van plan om uiteindelijk naar de autoriteiten stappen. Het merendeel van de incidenten vond plaats in de amateursportwereld.

Het meldpunt denkt dat de toename te maken heeft met de aandacht voor grensoverschrijdend gedrag in de afgelopen jaren. Mensen voelen zich vrijer om een melding te doen, ook als het om gedrag uit het verleden gaat, zegt een woordvoerder tegen de omroep. "Mensen gaan nu toch opnieuw bij zichzelf na: was dat eigenlijk wel oké wat er gebeurde?"

ANP

Bovenstaande video was eerder te zien bij Hart van Nederland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.