Terug

Volg Hart van Nederland

Gokschandaal in Nederlands voetbal wordt groter en groter: nog meer spelers genoemd

Gokschandaal in Nederlands voetbal wordt groter en groter: nog meer spelers genoemd

Sport

1 apr 2022, 18:05

Meerdere profvoetballers blijken betrokken te zijn bij een illegaal gokbedrijf, meldt het AD vrijdag. Zo kochten Sparta-spelers Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers aandelen en maakten andere spelers, onder wie Oranje-international Jordy Clasie, grote bedragen over.

Het gaat om het in 2017 opgerichte gokbedrijf Edobet. Daar was het mogelijk om te gokken op sportwedstrijden en er was een online casino. De site opereerde vanaf Curaçao en had daar een vergunning die niet in Nederland geldig was. Inmiddels is het gokbedrijf opgedoekt en is de site offline.

De afgelopen jaren was Edobet in het vizier kwam van politie en justitie. Zij koppelen de goksite namelijk aan de vermeende criminele organisatie van Piet S., die ook wel bekend staat als de 'Haagse godfather'. Op dit moment loopt er een groot drugsonderzoek naar hem, genaamd Taxus.

Kuijt kreeg koffers met cash

Het AD onthulde in november dat oud-voetballers Dirk Kuijt en Wesley Sneijder begin 2021 door de recherche zijn verhoord in dat lopende drugsonderzoek. Kuijt gaf bij de politie toe dat hij bij Edobet gegokt heeft en dat hij de winst cash meekreeg bij een tankstation. Sneijder zou hebben ontkent dat hij daar gegokt heeft.

De krant heeft nu koopcontracten en banktransacties in handen waaruit blijkt dat nog veel meer Nederlandse voetballers betrokken blijken bij het gokschandaal. Zo ook Clasie: hij maakte in totaal 30.000 euro over naar de eigenaar van Edobet. Of de oud-speler van Feyenoord en AZ ook gegokt heeft, is niet zeker, hij wil niet ingaan op vragen daarover.

Tekst: Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.