Terug

Volg Hart van Nederland

Gezocht! Paralympische toppers van de toekomst: 'Goud is mijn droom'

Sport

3 apr 2022, 20:48

TeamNL is op zoek naar de paralympiërs van de toekomst. Daarvoor is er zondag een speciale talentendag gehouden op Sportcentrum Papendal. Sinds 2009 zijn er tijdens die dagen ruim 50 deelnemers in een nationaal programma terechtgekomen. En ook vandaag zitten er zeker toppers tussen die ervan overtuigd zijn het te gaan maken op de Paralympische Spelen.

De jonge sporters doen hun best om uit te blinken in judo, tafeltennis, badminton, en nog veel meer. Deelneemster Felice Lentze doet normaal gesproken aan tennis, maar nu valt ze op tijdens een potje rolstoelbasketbal. Haar doel? "Goud, dat is natuurlijk echt mijn droom. In 2024 is wel heel snel, maar misschien daarna."

Op naar Parijs

Dat het snel kan gaan blijkt wel uit de carrière van Xena Wimmenhoeve. Vijf jaar terug kwam ze zelf als jonge speelster naar de talentendag, inmiddels is ze uiterst succesvol als rolstoelbasketballer. "In 2017 heb ik met het Nederlands team al goud gewonnen op het Europees Kampioenschap. En vorig jaar in Tokio. Ook nog wereldkampioen in 2018, dus het is allemaal heel snel gegaan, ik ben nog maar 21."

Esther Vergeer, voormalig chef de mission van de Nederlandse paralympiërs, kijkt vanaf de kant goedkeurend toe. "De volgende Spelen in Parijs zijn al over twee jaar. Als hier een uitzonderlijk talent boven komt drijven, dan zou dat misschien kunnen. Maar ik denk dat het eerder is voor de volgende winterspelen (2026) of de zomerspelen in L.A. in 2028."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.