Terug

Volg Hart van Nederland

Geen uitpubliek meer welkom bij Katwijkse voetbalderby's na rellen

Sport

21 apr 2022, 14:38

De komende twee jaar zijn er geen uitsupporters welkom bij de derby's in de gemeente Katwijk tussen Quick Boys, Rijnsburgse Boys en vv Katwijk. Dit besluit volgt na de rellen van dinsdag.

Tijdens de derby tussen Rijnsburgse Boys en Quick Boys van afgelopen dinsdagavond ging het goed mis tussen supporters van de twee clubs. Elf kinderen zijn gewond geraakt door gegooid vuurwerk en er brak paniek uit in het vak met Rijnsburgse Boys-fans. Eerder waren er ook al problemen bij de derby tussen Quick Boys en Katwijk en bij de duels van die twee clubs tegen het SV Spakenburg.

Tijd om complex in te richten

De opeenstapeling van incidenten heeft ervoor gezorgd dat de clubs nu samen met de gemeente hebben besloten om de komende twee jaar geen uitsupporters meer toe te laten bij de onderlinge wedstrijden en de wedstrijden tegen SV Spakenburg. Dit moet clubs de tijd geven om hun complex zo in te richten om het risico op geweld zoveel mogelijk te voorkomen.

Handhaven

Twijfelachtig is hoe dit verbod voor uitpubliek gehandhaafd gaat worden. Bij amateurvoetbal is het laagdrempeliger om kaartjes te kopen voor een wedstrijd, waardoor supporters van de uitclub makkelijk op het thuisvak zou kunnen komen te zitten.

In een reactie tegen Hart van Nederland zegt de gemeente Katwijk dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de clubs ligt. Rijnsburgse Boys geeft in een reactie aan dat zij geen vrije verkoop hebben voor deze wedstrijden en het dus niet mogelijk is voor iedereen om deze duels te bezoeken.

Bovenstaande reportage is eerder uitgezonden

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.