Terug

Volg Hart van Nederland

ZIEN: Max Verstappen showt speciale helm voor Grand Prix Zandvoort

ZIEN: Max Verstappen showt speciale helm voor Grand Prix Zandvoort

Formule 1

15 aug 2023, 13:29

De oranje vlaggen en shirts kunnen volgende week weer uit de kast. Vrijdag 25 augustus gaat de Grand Prix in Zandvoort weer van start. Dinsdag verraste Max Verstappen op X, voormalig Twitter, fans alvast met een voorproefje van zijn speciale helm.

Tijdens het raceweekend in Zandvoort zal hij een speciale helm dragen met een Nederlands tintje.

Het was vorig jaar groot feest toen Max Verstappen won op het circuit in Zandvoort:

Uitzinnige fans na overwinning Verstappen op Zandvoort
0:30
Uitzinnige fans na overwinning Verstappen op Zandvoort

Op de bovenkant staat het rood-wit-blauw met daarop een leeuw afgebeeld. De witte helm heeft aan de ene zijkant blauwe strepen en aan de andere kant rode details. Hierin komt dus ook weer de Nederlandse vlag terug.

Eerbetoon

"Best Nederlands, verrassing”, zegt de Nederlandse coureur op sociale media. "Ik vind het er geweldig uitzien. Ik hoop dat het er op de baan ook goed uit zal zien. Hopelijk vinden jullie het ook mooi."

Vorig jaar maakte Max in Zandvoort een eerbetoon aan zijn vader door een helm te dragen die gebaseerd was op een variant die Jos droeg toen hij coureur was. Vader Verstappen reed zelf tussen 1994 en 2003 in de Formule 1. Als reactie op dit eerbeton, zei Max afgelopen jaar: "Dat verdient hij. Dankzij hem zijn we wereldkampioen geworden."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.