Terug

Volg Hart van Nederland

Wat hangt Max Verstappen boven het hoofd na veel te hard scheuren door Nice?

Formule 1

23 aug 2023, 11:59

Terwijl de Formule 1-liefhebbers vol spanning wachten op het moment dat Max Verstappen zijn kunsten weer vertoont op het circuit van Zandvoort, duikt online een video op uit Frankrijk die de coureur mogelijk in de problemen brengt.

In een gelekte video scheurt Verstappen door een tunnel nabij de Zuid-Franse stad Nice. Hier zou hij flink het gaspedaal hebben ingedrukt en met een snelheid van 124 kilometer per uur over de weg hebben gescheurd waar 90 kilometer per uur is toegestaan.

De Aston Martin Valkyrie waarmee Verstappen rondrijdt, is een van de snelste én duurste bolides van dit moment. Deze wagen heeft een topsnelheid van maar liefst 354 kilometer per uur. Met zo'n machine is het natuurlijk verleidelijk om eens goed het gaspedaal in te duwen, maar dat kan Max nu duur komen te staan.

Lokale media in Nice melden naast de snelheidsovertreding ook dat Verstappen onnodig links reed. De hamvraag is nu: wordt Max hiervoor vervolgd in Frankrijk? De Franse autoriteiten hebben hierover nog geen officiële uitspraken gedaan.

Waarvoor kan hij vervolgd worden?

Volgens TopGear is het, zonder een officiële snelheidsmeting, onmogelijk om Verstappen te vervolgen voor zijn snelheidsovertreding. Volgens de krant Nice-Matin heeft de Franse gendarmerie echter een speciaal team dat hem wel een straf zou kunnen opleggen. Er zou al worden gekeken naar strafbare feiten op de beelden. Zo zou er een mogelijke vervolging in het verschiet liggen voor het in gevaar brengen van anderen.

Het Nieuwsblad benadrukt de financiële consequenties voor de F1-wereldkampioen. Voor zijn snelheidsovertreding kan een boete van 135 euro op de mat vallen. Maar volgens de krant zou Verstappen ook voor maximaal drie jaar een rijontzegging in Frankrijk kunnen krijgen. Autoblog maakt het helemaal bont, zij stellen dat Verstappen zelfs een gevangenisstraf kan krijgen, al is niet duidelijk op basis van welke Franse wetgeving zij dit baseren.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.