Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen pakt poleposition voor openingsrace in Bahrein

Verstappen pakt poleposition voor openingsrace in Bahrein

Formule 1

4 mrt 2023, 17:23

Max Verstappen heeft poleposition veroverd voor de openingsrace van het Formule 1-seizoen, de Grote Prijs van Bahrein. De wereldkampioen van de afgelopen twee jaar zette in zijn Red Bull de beste tijd neer in de kwalificatie: 1.29,708.

Twee jaar geleden pakte Verstappen ook pole op het circuit van Sakhir, maar toen eindigde hij in de race uiteindelijk als tweede achter Lewis Hamilton. De 25-jarige Nederlandse coureur heeft zondag om 16.00 uur zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez naast zich staan op de voorste startrij. De Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz bezetten de tweede startrij.

Nyck de Vries moet in zijn eerste Formule 1-race voor AlphaTauri aan de bak om in de punten te rijden. Hij begint vanaf de laatste startrij, omdat hij niet verder kwam dan de 19e tijd.

Piepjonge Nyck en Max

Het spannende weekend is een mooi moment om eens terug te blikken op oude interviews met de mannen. Want jaren geleden sprak Hart van Nederland Nyck en Max al eens.

Mini-Max en -Nyck jaren geleden in interview: 'Hoop dat ik beter word dan mijn vader'
0:58
Mini-Max en -Nyck jaren geleden in interview: 'Hoop dat ik beter word dan mijn vader'

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.