Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen pakt pole in kwalificatie vol rode vlaggen op Zandvoort

Formule 1

26 aug 2023, 16:26

Max Verstappen heeft in een regenachtige kwalificatie de poleposition in de wacht gesleept voor de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Met een tijd van 1:10.567 reed hij de snelste tijd. Lando Norris van McLaren pakte op ruim een halve seconde de tweede startplek, voor Mercedes-coureur George Russell.

In zijn thuiskwalificatie was het niet makkelijk voor Verstappen, waarbij hij klaagde over slechte grip. Zo schoot de coureur van Red Bull net als andere coureurs een keer van de baan, maar kon hij zijn auto uit de muur houden. Concurrent Charles Leclerc was wat minder fortuinlijk. De Monegask van Ferrari kwam in de muur terecht in de derde kwalificateronde waardoor de sessie tijdelijk was gestaakt met een rode vlag. Even daarvoor was precies hetzelfde gebeurd met Logan Sargeant, al was zijn crash in de muur veel harder. Voor de Amerikaanse coureur van Williams was het de eerste keer dat hij tot de derde kwalificatie was doorgedrongen.

Weinig tijd

Na het vele oponthoud hadden de coureurs op de droge baan nog maar weinig tijd om een snel rondje neer te zetten. Dat lukte Verstappen ondanks de grote druk wel, in tegenstelling tot zijn teamgenoot en grootste concurrent Sergio Pérez. De Mexicaanse nummer 2 van de WK-stand kwam niet verder dan de zevende tijd.

Ook Lewis Hamilton staat zondag voor een inhaalrace. De zevenvoudig wereldkampioen en nummer 4 in de WK-stand kwam in het tweede gedeelte van de kwalificatie niet verder dan de dertiende tijd, waardoor hij niet aan het laatste deel mocht meedoen en van redelijk achteraan moet beginnen.

Record

De afgelopen twee jaar reed Verstappen vanaf de eerste startplek naar de overwinning in de Grote Prijs van Nederland. Zondag heeft de tweevoudig wereldkampioen de uitgelezen kans om de recordreeks van negen achtereenvolgende zeges in de Formule 1 te evenaren. Dat lukte de Duitser Sebastian Vettel tot nu toe als enige, in 2013.

Hart van Nederland/ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.