Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen krijgt bizar hoge winstkans Dutch GP toegedicht door wedkantoren

Formule 1

27 aug 2023, 10:42

Het raceweekend in Zandvoort loopt naar zijn climax, en niet alleen de Nederlandse Formule 1-fans, maar ook de experts van de wedkantoren hebben een overweldigend vertrouwen in Max Verstappen. Als we de odds mogen geloven, wordt de coureur van Red Bull bijna onverslaanbaar geacht.

Zondag staat er veel op het spel voor Verstappen. Als hij de Dutch Grand Prix wint, zou dat zijn negende opeenvolgende overwinning zijn, waarmee hij het record van Sebastian Vettel uit 2013 evenaart. En de wedkantoren lijken er behoorlijk zeker van te zijn dat dit ook gaat gebeuren. Met odds van 2/11 voor Verstappen komt de geïmpliceerde winstkans neer op een duizelingwekkende 84,6 procent.

Zo'n hoog percentage komt maar heel zelden voor. Zo kreeg Verstappen in 2022 nog 'slechts' 54,5 procent winkans toegedicht voor zijn thuisrace, en dit jaar in Monaco zo'n 55,6 procent. En daarbij wordt gedacht dat de winnaar op Zandvoort vandaag voor 71,4 procent zeker met meer dan 10 seconden voorsprong zal gaan winnen.

Concurrenten

De jonge Brit Lando Norris, die de tweede tijd neerzette in de kwalificatie, heeft odds van 12/1, wat neerkomt op slechts 7,7 procent kans om te winnen. George Russell, de Mercedes-coureur die derde start, staat op 18/1, oftewel een kans van 5,3 procent. Sergio Pérez, de teamgenoot van Verstappen en de eerste achtervolger in de WK-stand, wordt gezien als een behoorlijke outsider met odds van 33/1, wat zich vertaalt in een winstkans van slechts 2,9 procent.

De hoge odds in het voordeel van Verstappen zijn niet geheel verrassend, gezien zijn recente dominante optredens. Al acht races op rij was hij onverslaanbaar. En ook is het verleden hem gunstig gezind op Zandvoort. Voor de derde keer op rij vertrekt hij vanaf poleposition, de voorgaande twee keren verzilverde hij deze startpositie met een overwinning.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.