Terug

Volg Hart van Nederland

Verstappen geniet van pole én publiek: 'Onbeschrijfelijk mooi'

Verstappen geniet van pole én publiek: 'Onbeschrijfelijk mooi'

Formule 1

3 sep 2022, 16:41

Max Verstappen liet het oorverdovende gejuich van het publiek dankbaar over zich heen komen na het winnen van de kwalificatie voor de Dutch Grand Prix. De wereldkampioen pakte voor het tweede jaar op rij poleposition op het circuit van Zandvoort.

"Ongelooflijk. Zo'n ronde rijden hier op dit circuit is te gek. En al die mensen in het oranje die hier zijn om mij te steunen, is ook onbeschrijfelijk mooi. Dank je wel", zei hij in het interview kort na afloop.

Verstappen zei dat het team van Red Bull tot diep in de avond had gewerkt om de auto beter te maken, want in de vrije trainingen op vrijdag had hij nog totaal geen goed gevoel. "We hebben heel veel veranderd en het is prachtig dat we zo ons zo goed hebben kunnen herstellen. De auto was nu weer een genot om in te rijden."

Verstappen onder de indruk

De meeste aanpassingen zaten in de afstelling van de auto en dat was vooral in de avonduren gedaan, zei Verstappen. "We moesten vanmorgen in de derde training nog best veel leren over de auto en finetunen richting kwalificatie, want vrijdag hadden we eigenlijk niet veel informatie over hoe we de auto sneller konden krijgen. In de tweede training ging het allemaal wat gehaast en dat leverde nauwelijks bruikbare gegevens op."

In de kwalificatie kwam het aan op de derde sessie, waarin nog tien overgebleven coureurs om poleposition streden. "Het kwam er in Q1 en Q2 nog niet echt goed uit en in Q3 heb ik vol risico genomen in mijn laatste poging. Ik ben heel blij dat het is gelukt om de pole te pakken. Het blijkt maar weer dat we een complete auto hebben en dat het team de juiste keuzes maakt om hem sneller te maken. Ik ben nog steeds onder de indruk van wat een Formule 1-wagen doet op dit circuit", aldus Verstappen.

Hij pakte voor het tweede jaar op rij poleposition in Zandvoort. Het is de zeventiende pole in zijn carrière en de vierde van dit seizoen. "Vorige week was ik heel dominant op Spa, ik verwacht dat het morgen in de race een stuk spannender zal zijn, maar dat is het de meeste keren geweest dit seizoen. Ik heb er heel veel zin in en zeker in deze atmosfeer met al die fans. Het is heel bijzonder om het mee te maken."

Rookpot

Over de man die een rookpot op het circuit gooide tijdens de kwalificatie was Verstappen veel minder te spreken. "Het is ontzettend dom om zoiets op de baan te gooien. Ze hebben hem geloof ik snel opgepakt en dat is maar goed ook, want dit is geen goede zaak", zei de regerend wereldkampioen in de Formule 1, die voor het tweede jaar op rij poleposition veroverde.

"Die rookpluimen zijn best leuk om te zien, maar in beperkte mate en alleen op de tribunes", zei de coureur van Red Bull. "Zo'n rookkaars hoort niet op de baan, dat is niet leuk, want het kan gevaarlijk zijn voor de coureurs. Het is ook een stomme actie, want die man is verwijderd en kan morgen de race niet zien."

De wedstrijdleiding legde de sessie voor korte tijd stil om de pot uit te laten roken.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.