Terug

Volg Hart van Nederland

Superieure Verstappen wint chaotische race op nat Zandvoort

Formule 1

27 aug 2023, 17:27

Max Verstappen heeft de chaotische Dutch Grand Prix op Zandvoort op zijn naam geschreven. In een race die vooral aan het eind bol stond van de spanning, heeft de Nederlander andermaal zijn meesterschap op nat asfalt bewezen. Hij ging superieur over de eindstreep, ondanks een onverwachte onderbreking door hevige regenval.

De race was al aan het begin een chaos door een korte maar hevige regenbui in de eerste ronden. Verstappen viel daardoor terug achter zijn teamgenoot Pérez, maar wist na een tweede pitstopronde de leiderspositie weer over te nemen en gestaag zijn voorsprong uit te bouwen.

De natte omstandigheden leken de Nederlandse Red Bull-coureur uiteindelijk weinig te deren. Hetzelfde kan niet gezegd worden van andere coureurs. Zo werd de race in de 65e ronde met een rode vlag onderbroken na een zware crash van de Chinese coureur Zhou van Alfa Romeo.

Achter Verstappen ontvouwde zich een spannend gevecht om de overige podiumplaatsen, waarbij uiteindelijk Fernando Alonso de tweede plek opeiste. Pérez kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor te hard rijden in de pitstraat. Daardoor viel hij terug naar de vierde plaats, en schoof Alpine-coureur Pierre Gasly een plaatsje op naar het podium.

Wereldkampioenschap

De overwinning betekent de evenaring van het indrukwekkende record van Sebastian Vettel. De Duitser behaalde in 2013 negen opeenvolgende overwinningen in de Formule 1, een prestatie die tot vandaag onaangetast bleef.

Met deze overwinning verstevigt Verstappen zijn leidende positie in het wereldkampioenschap en zet hij een grote stap richting het verdedigen van zijn titel. De Formule 1-caravaan trekt nu verder naar Italië, waar volgende week de Grand Prix van Italië in Monza op het programma staat.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.