Terug

Volg Hart van Nederland

Kletsnatte GP van Japan hervat na onderbreking van ruim twee uur

Kletsnatte GP van Japan hervat na onderbreking van ruim twee uur

Formule 1

9 okt 2022, 07:20

De Grote Prijs van Japan in de Formule 1 is herstart na een onderbreking van ruim twee uur. De race werd eerder al na twee ronden stilgelegd. De rode vlag ging uit na diverse crashes in de openingsfase van de race op het circuit van Suzuka, waar het behoorlijk hard regende. Door de vertraging wordt het voor Verstappen een lastige opgave om al in Japan zijn tweede wereldtitel veilig te stellen.

Het betekent dat de race op het drijfnatte circuit van Suzuka vanwege de tijdsdruk sowieso niet meer over de volledige afstand van 53 ronden kan worden afgewerkt. Bij een eventuele herstart zullen de coureurs zelfs de 27 ronden niet volmaken en dan krijgen ze halve in plaats van hele punten toegekend. Bij minder dan 14 ronden worden nog minder punten verdeeld.

Kampioensfeest onzeker

Verstappen moet zijn kampioensfeest in Japan dus mogelijk uitstellen. Hij moet 8 punten meer scoren dan rivaal Charles Leclerc van Ferrari en 6 meer dan zijn teamgenoot Sergio Pérez. Vooraf was hij zeker van de titel als hij de race over de volledige afstand zou winnen én de snelste ronde in de race zou rijden.

De race in Japan werd na twee ronden al stilgelegd na diverse crashes in de openingsfase. De wedstrijdleiding kondigde aan dat de race om 7.50 uur achter de safetycar wordt hervat met een zogeheten rollende start. Door de vele regen werd het echter uitgesteld tot 9.15 uur. De coureurs brachten de tijd door in hun garageboxen. Verstappen verkeerde vooral in het gezelschap van zijn vriendin Kelly Piquet.

Max Verstappen kwam tijdens de eerste twee ronden vanaf poleposition ongeschonden door de eerste bochten en nam ook de leiding in de race. Sebastian Vettel (Aston Martin), Carlos Sainz (Ferrari), Alexander Albon (Williams), Zhou Guanyu (Alfa Romeo) en Pierre Gasly (AlphaTauri) gleden allemaal van de baan, ondanks dat ze op regenbanden reden. De race is voorbij voor Sainz en Albon.

Losgereden reclamebord

Zijn rivaal Charles Leclerc van Ferrari was vanaf de tweede startpositie iets beter weg dan Verstappen en leek voor de eerste bocht de leiding te nemen, maar de Limburger liet zich niet afbluffen en reed buitenom met de nodige risico's weer voorbij Leclerc en kwam als koploper de eerste bocht uit.

De Fransman Gasly startte vanuit de pitstraat, omdat diverse onderdelen waren vervangen aan zijn auto. Tijdens de openingsronde vloog een losgereden stuk van een reclamebord op de neus van zijn AlphaTauri, waardoor het toch al lastige zicht nog beperkter werd voor Gasly.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.