Terug

Volg Hart van Nederland

Max Verstappen maakt eerste testkilometers op weg naar nieuw wereldkampioenschap

Formule 1

23 feb 2023, 09:41

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen heeft zijn eerste kilometers van het nieuwe Formule 1-seizoen erop zitten. De 25-jarige Nederlander kwam donderdagochtend vanaf 08.00 uur op het circuit van Sakhir in Bahrein gelijk in actie op de eerste testdag. Verstappen rijdt ook de rest van de donderdag en vrijdagmiddag nog in zijn nieuwe Red Bull.

Lang kon Verstappen niet genieten van zijn eerste rondjes, want al snel werd de rode vlag gezwaaid. Felipe Drugovich, de vervanger van de geblesseerde Lance Stroll bij Aston Martin, zette zijn auto stil. Na ongeveer 20 minuten konden de coureurs verder met hun testkilometers. Stroll ontbreekt in Bahrein vanwege een fietsongeluk.

Nyck de Vries test bij AlphaTauri donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagochtend. De Formule 1-teams bereiden zich van donderdag tot en met zaterdag op het circuit van Sakhir voor op het seizoen, dat een week later op dezelfde plek van start gaat.

ANP

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Wil je persoonlijke en indrukwekkende verhalen, met het laatste (positieve of regionale) nieuws, tips en achtergrond, in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Hart van Nederland ontvangen met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.